Tayland Türkiye’deki Elçiliklerini Kapattı
Tayland, geçtiğimiz gün İstanbul’da bulunan fahri konsolosluk binasına eylemin akabinde elçiliklerini geçici bir süre ile kapatma kararı aldı. AFP ajasının haberine göre Tayland Ankara yer alan Büyükelçiliğini ve İstanbul’da bulunan Fahri Konsolosluk binasını cuma günü geçici süre ile kapattı.
Doğu Türkistan Maarif Derneği üyesine bağlı tahmini iki yüz kişilik bir kalabalık, Tayland’da uzun süredir bekletilen Doğu Türkistanlı bir kişinin Çin’e iade edeceklerini gerekçe göstererek Zincirlikuyu’da bulunan Tayland Başkonsolosluğu binasına saldırmıştı. Geçen akşam yaşanan bu olayda fahri konsolosluk binasının kapısını ve camlarını kırarak içeriye giren göstericiler içerideki klasörleri ve dosyaları sokağa döküp binayı tahrip etmişlerdi.
Diğer taraftan Tayland Ankara Büyükelçiliği, çıkan haberler üzerine bir açıklama yapmak zorunda kalarak, ziyaretçilerimizin güvenliğini sağlamak amacı ile kapatılan vize ve konsolosluk bölümlerinin şartlar normale dönünce tekrar açılacağını duyurdu. Büyükelçilikten yapılan açıklamaya göre, yazılı ve görsel basın organlarında, aynı vakitte internet haberlerinde büyükelçiliğimizin kapatılmasına dair bazı haberler yayımlandığı bildirildi.
Büyükelçilik olarak normal durumlarda binamızın açık olduğunu belirtmek isteriz, diye söylenen bildiride, yalnızca vize ve konsolosluk bölümünün 8 Temmuz itibari ile ziyaretçilerimizin güvenliği açısından kapatıldığı vurgulandı. Yapılan açıklamada Konsolosluk bölümümüz büyükelçilik etrafındaki şartlar normale döndüğü vakit yeniden hizmet vermeye devam edecektir denildi. Tayland Büyükelçiliği etrafındaki durumun, eylemin gerçekleştiği belli saatler haricinde, dingin ve normal seyrindedir diye açıklamada bulundu.