Isaac Newton’un öncülüğünce çok etkili bir duruma gelen fizik modern dünyada gelişim hızını bir hayli artırmıştır. Modern dünyada bilime ve teknolojiye verilen değer arttığı için maddi kaynaklarda artmıştır. Maddi kaynakların artması her gün evimizde kullandığımız makinelerin ortaya çıkışı kadar birçok durumu mümkün kılmıştır.
Son yıllarda ortaya çıkan en büyük gelişmelerden bir tanesi hiç kuşkusuz ki kuantum makinesidir. Kuantum makinesi, on yılın icadı olarak görülmektedir. 2010 yılında Science dergisi tarafından yılın icadı olarak seçilen bu makine teknoloji açısından büyük bir adım olarak görülmektedir. Makinenin asıl işlevi halk tarafından çok net bir biçimde bilinmese de kişisel blogumu takip eden takipçilerim ile bu bilgiyi paylaşmak istedir.
Öncelikle kuantum makinesi denildiği zaman akla klasik makineler gibi bir yapının gelmemesi gerekir. Yalnızca bir saç teli inceliğinde hatta ondan çok çok daha ince olan bu makine modern dünyanın bize sunduğu en büyük imkanlardan bir tanesidir. Bu makinenin yapısını merak eden okuyucularımın da bulunduğunu aldığım yorumlardan anlamaktayım.
Kuantum makinesi yarı iletken bir yapıya sahiptir. Bu yarı iletken yapısı sayesinde dokundurulduğu levhayı kısa bir süre içerisinde harekete geçirmiştir. Makinenin hangi fizik kanunlarından yararlanarak oluşturulduğu da merak konusudur. Newton’un klasik fizik yasası ile ortaya çıkan bu makine son yıllarda ortaya çıkan en büyük atılımlardan biri olarak düşünülmektedir.