Günümüzde hemen hemen hepimiz bir konu hakkında bilgi alabilmek için internete başvurmaktayız. Peki bu internette mevcut olan bilgilerin içerik yazımı nasıl yapılıyor? Bu işin kriterleri ve can alıcı noktası nedir? Nasıl oluyor da arama yaptığımızda sayfalarca içerik bir anda karşımıza gelebiliyor?
Bu içeriklerin bir anda karşımıza gelebilmesini sağlayan ve adına ‘’ Arama Motoru Optimazasyonu ’’ (Search Engine Optimization) denilen (genelde kısaltması kullanılır SEO) web sayfalarının kolaylıkla taranmasını sağlayan bir sistem kullanılmakta. Bu sistemin içine içerik yazımı ile ilgili doğru ve ulaşılabilir kelimeler eklendiğinde sizin istediğiniz bilgiye ulaşmanız hızlı ve kolay olmakta. Bu içeriklerin anlatıldığı tanıtım ve makalelere de ‘’ SEO uyumlu makale ’’denilmekte.
Özellikle internette SEO uyumlu makalelerin kullanılmasının nedeni hepimizce bilinen arama motorlarında (Google, Yandex, Bing v.b) yapılan aramalarda herkesin anlayacağı bir dille kullanıcılara doğru ve özgün bilgiler sunmasıdır. Son dönemde Google’ın üretmiş olduğu içerik yazımı tarama botu ile havuzda olan cümlelerin anlamına kadar süzebilen bir yazılım geliştirmiş olması içerik yazımı dünyasında özgünlüğü zorunlu hale getirmiştir.
Bir içerik yazımı ne kadar özgün olur ve ne kadar doğru bilgiyi kullanıcıya ulaştırırsa popüler arama motorlarında bir o kadar üst sıralarda kendisine yer bulacaktır. Elbette bu özgünlük için iyi bir yazar kadrosu, doğru bilgi için ise, araştırmacı bir kişiliğe sahip olmak gerekmektedir.
Günümüzde pek çok kurumsal şirket SEO uyumlu makaleleri kullanarak web sitelerini hazırlatmaktadır. Çünkü bu şekilde misyonlarını, ürünlerini ve pazarlamak istedikleri nesneleri kullanıcıya en hızlı, en özgün ve en doğru şekilde ulaştırabilmektedirler.
Kurumsal şirketlerin bu taleplerine karşılık verebilmek için ‘’SEO Danışmalığı’’adı altında yeni bir iş kolu bile açılmıştır. Bu danışmanlık şirketleri reklam vermek ya da ürünlerinin tanıtımlarını yapmak isteyen şirketlere ürünlerinin içerikleri ile ilgili nasıl yol izlemeleri gerektiğini ve ürünlerini internet ortamında nasıl daha iyi ve özgün bir şekilde tanıtabilecekleri konusunda yol göstermektedirler. Kurumsal şirketler seo danışmanlığı kullanarak şirketlerinin web sayfalarının tıklanma sayılarını arttırma ve ürünlerini tüketiciye en doğru ve farklı şekillerde sunma çabası içine girmektedirler.
Seo danışmanlığı şirketleri de kurumsal firmalara en iyi, en özgün ve en hızlı hizmeti verebilmek için kendi içlerinde bir yarış halindedir. Bu sebeple özgün ve araştırmacı bir yazar kadrosu kurup bu yazar kadrosunun aynı zamanda sosyal meydanında nabzını çok iyi tutması için çeşitli eğitimler aracılığı ile yazar kadrolarını günden güne geliştirmektedirler.
Başlı başına bir sektör olan içerik yazımı ve seo danışmanlığı günümüzde araştırmacı olan ve kendini devamlı geliştirmeye adayan kişilerin zevkle yapacağı bir iş kolu haline gelmiştir.