Şirketinizdeki Bilgisayarlara Virüs Bulaşırsa
Günümüzün firmalarındaki dijital varlıklar, işleri yürütebilmek için temel unsur şekline dönüştü. Şirket içinde iş yaparken şirket bilgilerinin korunması en önemli konulardan birini oluşturur iken, bilgi güvenliği konusu da bilgilerin korunması süreci kadar en önemli unsur olarak öne çıkmaktadır. Tekrardan bazı şartlar meydana gelebilir ve güvenlik ihlalinin oluşmasına sebep olabilir.
Yapılması Gereken İşler
Şirketler bilgisayarlarına virüs bulaştıktan sonra, problemin nereden kaynaklandığını değerlendirmekten ziyade, kendi içgüdülerini kullanarak bu sorunu değerlendirmektedirler. Fakat şirket içindeki bilgisayarlara bir bulaşma tespit edilmenin akabinde, reaksiyon hızı da çok önem taşımaktadır.

Şirketinizdeki Bilgisayarlara Virüs Bulaşırsa
Zira gerekli önlemler alınmış ise ve acil yönetim sistemlerin geliştirilmesi için bir yatırım yapılmış ise, problemi bulmaya yönelik delileri toplamaya başlamanız daha hızlı bir şekilde olanaklı hale gelecektir. Bulaşan virüs tek bir donanım veya alt ağ ile sınırlı mıdır? Dışarı sızmış her hangi bir duyarlı data var mıdır? gibi sorular sormanıza neden olacaktır.
Güvenlik ihlali tespit edildikten sonra öncelikle çalışan personellerin, sistem üzerindeki olağan dışı hareketlere karşı dikkatli olmaları konusunda ikaz edilmeleri gerekmektedir. Zira her hangi bir donanımın ciddi oranda ihlal edilmiş olduğu bulunursa, müşteri hizmetlerini sürdürebilmek için yedek kaynakları aktive etmeniz gerekmektedir.
Bu sebepten dolayı, saldırılara karşı iyi bir savunma oluşturabilmek adına işin devamlılığı ve backup çözümlerine yatırım yapmak altın değerinde olmalıdır ve bu sistemin çok pahalı olması diye bir mecburiyet bulunmamaktadır.