
Photoshop Öğrenme Teknikleri
Photoshop Öğrenme Teknikleri
Photoshop ile söz konusu tasarım olan hemen hemen hayal edilen herşey yapılabilir. Photoshop bir çok farklı alanda kullanılan bir grafik tasarım aracıdır. Örneğin; bir fotoğrafçı photoshopu fotoğraf düzenlemek, rütuş yapmak ve fon resimleri eklemek için kullanır. Bir tasarımcı ise bu program ile logo, broşür, afiş, web sitesi vs. gibi bir çok alanda kullanır.
Öncelikle photoshop programını hangi amaç ile kullanmak istediğinize karar vermelisiniz. Çünkü photoshop büyük bir denizdir ve önce çok hızlı yüzmeyi bilmiyorsanız yorulabilir ve yüzmekten vazgeçebilirsiniz. İlgi alanınızı belirlemeniz gerekiyor. Photoshopu sadece teknik olarak bilmek yeterli değildir. Photoshop hayal gücü ile birlikte çalışır. Bir tasarımcı olmak istiyorsanız ve kolları sıvayıp programı açtıysanız öncelikle kendinize öğrenmek istediğiniz bir çalışma seçin. Logo tasarımı yapmak istiyorsanız, hoşunuza giden bir logo bulmalı ve incelemelisiniz. İncelediğiniz logo, logo haline geldiyse bunu birisi yapmış bende yaparım diyerek işe koyulacaksınız. 🙂

Adobe Photoshop Cs2
Bilgisayarınızdaki varsayılan yazı fontları haricinde font paketleri indirip bilgisayarınıza yükleyin. Ne kadar çok yazı fontu o kadar çok ilham anlamına gelir. Daha sonra photoshop derslerini internette aratıp programın nereden açıldığını, yeni sayfa nereden açılır gibi ön bilgileri öğrenin. Yine Google’ dan yazı efekt dersleri öğrenmelisiniz ki bunlar resimli olarak anlatılır. Kullandığınız programda sırası ile takip ederek örnekte verilen görseli yakalayabilirsiniz. Bazı işlemler uzun sürebilir ya da bazı noktaları atlayabilirsiniz. Unutmayın sıkılırsanız yapamazsınız sıkılmadan devam etmelisiniz. O verilen örneği bitiriene kadar uğraşmalısınız, inanın ki sonunda bitirecek ve yaptığınız esere bakarak mutlu olacaksınız. Eğer mutlu olduysanız ilk dersi geçmiş olursunuz ve en büyük adımı atmış olursunuz.
Bir süre yazı efektleri ile dersler izleyip kendinizi bu konuda el alışkanlığı yakalamış duruma getirin. Filtrelerin, efektlerin yerlerini ve özelliklerini yavaş yavaş öğrenmeye başlayacaksınız. Daha sonra şekiller üretmeye başlayın yine Google aracılığıyla fırça setleri, brushlar vs. inceleyin ve programda şekilleri öğrenip bu şekiller ile yapılabilecek efektleri, bu efektlerden ortaya çıkan tasarımları takip edin. Bir süre bunları takip edip bu noktada da elinizi hızlandırdıktan sonra, renk uyumlarını takip etmeye başlayın. Renkler ile uyum en önemli kuraldır, renk yumuşaklıkları ve tonları birbiri ile aynı uyumu sağlamalıdır ki görünüm profesyonel olsun.
Daha sonra logo örnekleri bulun ve yapılış aşamalarını tek tek takip ederek sizde yapın ve aklınızdan markalar oluşturup bunlara logo hayal etmeye çalışın. Hayal gücünüzü zorlayın ve hayal ettiğiniz logoyu oluşturmaya gayret edin. Sıkılmadan usanmadan hayalinizdeki o logoyu oluşturana kadar uğraşın takıldığınız yerde Google’ dan derslerini araştırın. Bir süre sonra başaracaksınız ve tasarımı tamamlayacaksınız. Tamamladığınız bu tasarım size bir özgüven verecek ve daha hızlı ilerlemenize ve öğrenmenize sebep olacaktır.
Bu aşamalarda zihniniz, hayal gücünüz ve teknik bilginiz aynı orantıda artmaya başlayacak ve programa hakimiyet sağlamanıza olanak sağlayacaktır. İlk başlarda kopya çekerek yaptığınız ve başardığınız tasarımlar daha sonra size ilham olmaya başlayacaktır. Bu alanda bir başarıya sahip olmaya başladığınızda farklı alanlara yönelin. Örneğin; broşür tasarımı konusuna yönelin. Yine aynı sistemle broşür örneklerini araştırın ve nasıl broşürler oluşturulmuş hepsini inceleyin daha sonra yine kendi oluşturduğunuz bir marka ile ilgili broşür tasarımınızı oluşturmaya başlayın.
Bu sistemle ilerlemeye devam ettiğiniz sürece öğrenmeye her zaman hazır olursunuz ve güzel işlere imza atarsınız. Tasarım zevkli bir iştir ve severek yapılmadığı zaman üretme şansı kesinlikle yoktur. O yüzden eğer sevmiyorsanız hiç başlamayın. Photoshop programının CS2 serisi artık ücretsiz dağıtılıyor Google’ de Adobe Photoshop Cs2 olarak aratırsanız ücretsiz full sürümünü indirebilir ve Cs2 üzerinde öğrenebilirsiniz. Dilerseniz diğer sürümlerini indirebilir 30 günlük deneme süresinde kullanabilirsiniz. Tavsiyem Adobe Photoshop Cs2 ‘dir çünkü daha basit ve öğrenmeye müsait bir yapıya sahiptir.