Online Bankacılık Tehditlerinde Türkiye İlk Sırada
İnternet ve veri güvenliği alanında global çözüm sağlayıcılarından biri olarak kabul edilen Trend Micro 2015 senesinin ilk çeyreği için hazırlamış olduğu raporu kamuoyu ile paylaştı. Raporda belirtilen hususlara göre 2015 yılının ilk üç ayında meydana gelen tehditler, yeni ve eski yöntemlerin birleşmesi ile oluşturulan siber eylemler çevresinde şekillenmektedir denildi.
Reklam içeriklerinde yer alan kötü yazılımlar, sıfırıncı gün güvenlik açıkları, eski stildeki makro içerikli zararlı olan yazılımlar ve on seneden uzun zamandır etkili olan FREAK güvenlik açığı gibi korkutmalar raporun dikkati çeken önemli başlıkları arasında yer almakta.
Raporun içeriğine göre siber saldırılar tüm dünya çapında sağlık sektörünü, perakendeciliği ve POS cihazlarını hedef almaktadır. Tüm bu tehditleri inceleyen Trend Micro firması 2015 senesinin ilk üç ayında dünya genelinde saniye başına 1800 tehdide mani oldu.
Online bankacılık tehditleri Türkiye’yi vurdu
Ülkemizde ilk üç ayda online bankacılık işlemleri esnasında tam tamına 6 bin 375 internet kullanıcısının cihazlarına kötü amaçlı yazılım bulaştırıldı. Türkiye, en çok online bankacılık tehdidine uğrayan ülke durumundadır. Rapora içeriğine göre 2015 yılının ilk çeyreğinde dünya çapında 15 bin 532 civarında fidye yazılımı saldırısı gerçekleştirildi. Bu tehditlerde Crypto-Ransomware kullanılanların sayısı maalesef günler geçtikçe artmaktadır.
2014 senesinin ilk üç ayıyla karşılaştırıldığı zamanda ise 7 bin 844 ile Crypto-Ransomware’ın internette maruz kalan kötü yazılım kurbanlarının sayısının dörde katlandığı görülmektedir. Fidye yazılımları ile bulaşan zararlı yazılımların % 49’unu Crypto-Ransomware’ler oluşturmaktadır. Türkiye’de ise yüzde 5’lik oran ile 2015 yılının ilk üç ayında en fazla ransomware saldırısına uğrayan dördüncü ülke durumuna geldi.